04.05.2024

Освіта, спорт і туризм: 1-го червня стартує черговий етап послаблення карантину

Ваша реклама

Черговий етап послаблення карантину стартує 1-го червня. З понеділка у Тернополі пом’якшення відчують в освітній галузі. Зможуть відновити роботу пришкільні табори та інклюзивно-ресурсний центр. Запрацюють фітнес-центри та спортивні зали, а також дитячі спортивні школи. Працюватиме і візовий центр у Тернополі.

Відповідні рішення прийняли сьогодні на засіданні оперативного штабу для боротьби з коронавірусом.

Щодо освіти, то з понеділка дозволять здавати екзамени до гімназій та ліцеїв. Послаблення також стосуються і закладів середньої-професійної освіти. Зокрема, вже з початку червня дозволено проводити практичні і лабораторні заняття в групах не більше 10 осіб. В міському управлінні освіти кажуть, відповідне рішення прийняли, адже ситуація з захворюваністю у місті стабілізується.

Відновить свою роботу в Тернополі й інклюзивно-ресурсний центр. У міській раді запевнили, всі заклади працюватимуть з дотриманням необхідних карантинних норм.

Також, з 10 червня, запрацюють пришкільні табори та відновлять навчання у закладах позашкільної освіти, які перебувають у комунальній власності.

Та не лише освітня галузь виходить з карантину. Зокрема, з початком літа відновлять роботу візові центри. Також запрацюють фітнес-центри та спортивні зали,а також дитячі спортивні школи. Міський голова Сергій Надал зауважує, в спорт школах басейни наразі не працюватимуть.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,