28.03.2024

Опалення на Галицьку та Фабричну в Тернополі обіцяють повернути до 20 грудня

Креатор буд

Батареї холодні, а жителі – вимагають пояснення. Зі скаргами на відсутність тепла в редакції Т1 Новини отримали кілька дзвінків. Люди розповідали, вже більше місяця мешканці будинків на Галицькій мерзнуть у власних квартирах і очікують на обіцяне тепло.

На місці нашій знімальній групі люди розповіли, що купують обігрівачі, щоб хоч якось врятуватись від холоду і навіть лягають спати в одязі, адже батареї – ледь теплі.

Почувши скарги людей Т1 Новини звернулись в ПП “Тернопількомсервіс”, яке обслуговує даний будинок. Там розповіли, що з опаленням проблеми не лише на Галицькій, 52, а й у кількох будинках на Фабричній, Текстильній, та проспекті Злуки, адже не працює котельня на Галицькій, а подачу тепла здійснюють з вулиці Лемківської, тому не вистачає потужності.

У КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” кажуть – ситуація під контролем. Котельня на Лемківській має забезпечити теплом усім мешканців, у яких є проблеми.  Проблему бачать, у тому, що обслуговуюче підприємство неналежно підготувалось до початку опалювального періоду, що і стало причиною такої ситуації.

У міській раді ж запевняють – про проблему знають, а обурення жителів розуміють і всіма силами намагаються вирішити питання. Проблема в  тому, що на місці немає необхідного обладнання для ремонту котельні на Галицькій – процес доставки затягнувся карантин.

Т1 Новини слідкуватиме за продовженням історії.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,