16.04.2024

Онлайн-квести містом: у Тернополі запрацював додаток “WalQlike”

Ваша реклама

Дізнатися максимум цікавих фактів про місто і не витратити ані гривні. Смарт-квести тепер доступні для тернополян та гостей файного. Аби стати учасником такої незвичної екскурсії потрібно просто завантажити собі на смартфон безкоштовний додаток WalQlike, а далі обрати один із запропонованих квестів, який доступний у вашому місті.

У Тернополі вже діють дві такі онлайн-екскурсії, розповідають організатори проєкту. На черзі – розробка ще одного маршруту.

Авторка теоретичної частини проєкту ” WalQlike “, екскурсовод ТІЦ у м. Тернопіль Оксана Ленчук зауважила, що у перших квестах задіяна центральна частин міста. А от третій, який невдовзі почне працювати, зосереджений на околицях.

На кожному з трьох маршрутів на користувачів чекатимуть 12 різних локацій, каже пані Оксана. У кожному з трьох квестів місця відрізняються. Так, аби познайомитися з головними візитівками міста варто обрати квест «Тернопільські перевертні», або ж «Детективний». А от новий квест «Любов з другого погляду» сподобається тим, хто хоче дізнатися багато нового про Тернопіль. Серед ключових локацій квестів фонтан «Сльози Гронського», замок, Надставна церква, Середня церква, дошка «Перш, ніж померти» на Валовій, наукова бібліотека, пам’ятник бджілці, літмузей, італійський дворик та музей політичних в’язнів.

Проєкт WalQlike вже успішно реалізували у 10 містах України. Розробила додаток команда фахівців з Києва. Вони розповідають, мають на меті впровадити додаток й в інших містах країни.

Співзановник проєкту Станіслав Околот переконує – працює додаток дуже просто. Вам потрібно просто його встановити на телефон і обрати потрібне місто та тематику квесту. Після цього можна проходити маршрут. Ви відповідаєте на питання і отримуєте цікаву інформацію. Таким чином прогулянка стає навіть азартною, адже Ви не просто гуляєте, а дізнаєтеся щось цікаве.

Розробники додають, в середньому аби пройти квест потрібно від 30 хвилин і до години. В кожній із запропонованих екскурсій локації розміщені на такій відстані, аби можна було швидко рухатися від однієї точки до іншої.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,