18.05.2024

“Однокласник”: у Тернополі знімають новий фільм за участю відомих акторів

Ваша реклама

Два місяці роботи, десятки людей, зйомка на телефон і короткометражний фільм готовий. Йдеться про стрічку «Одне життя» тернопільського режисера Максима Мельника. Роботу команди оцінили на кінофестивалі “Бруківка”, який вже четвертий рік поспіль відбувається у Кам’янці-Подільському. 

Фільм “Одне життя” посів друге місце у номінації кіберпанк, пост-апокаліпсис, жахи та наукова фантастика. Режисер розповідає, такі відзнаки ознака того, що йому вдалося зібрати сильну команду і це їхня спільна перемога. До речі, це не перша спільна робота, але перша нагорода.

Зараз Максим Мельник почав зйомки нового фільму під назвою «Однокласник». Режисер каже, це стрічка, яка змусить замислитись кожного над власним життям. Головний герой – чоловік, який перебуває у відчаї та під час важкого життєвого періоду зустрічає свого успішного однокласника. І ці два світи перетинаються, змінюють кардинально життя кожного.

Грає головну роль Олександр Алексєєв – тернополянин і досвідчений актор. Для того, аби вжитись в образ, Олександр пожертвував регулярними тренуваннями, змінив зачіску та навіть “загнав” себе у депресію. Актор каже, що для того, щоб на екрані виглядати реалістично потрібно неабияк постаратись. Олександр переконаний, фільм буде цікавим, а кінцівка – неочікуваною.

Ще одну, епізодичну, роль довірили українській актрисі Антоніні Хижняк. Вона відома грою персонажа Мотрі у серіалі “Спіймати Кайдаша”. Режисер інтригує, глядачі на екрані її не побачать, але почують.

Загалом, над створенням нового фільму працює, як каже Максим Мельник, мікрокоманда із десяти людей. За не повних два дні відзняли усі чотири сцени, хронометраж планують 15 хвилин. Режисер зауважує, бюджету на виготовлення цього фільму – немає, команда працює виключно власними силами.

Однієї теми, яку порушує тернопільський режисер у своїх фільмах немає. Головне, що разом із командою хоче зобразити у стрічці “Однокласник” – людська байдужість, ілюзію та особиста життєва трагедія.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,