20.04.2024

Обіцянка-цяцянка: коли у Литвинові на Підгаєччині таки відремонтують дорогу

Ваша реклама

Обіцяли в понеділок. Але як виявилося – не конкретизували в який. Дорогу у селі Литвинів, на Підгаєччині досі не доремонтували. Хоча місцевих і нашу знімальну групу переконували, що все зроблять.

Йдеться про частину шляху між в’їздом в село Литвинів і сільською дорогою. Староста минулого тижня нам пояснював, відрізок посередині не доремонтували попередні підрядники.

Через ями та відсутність покриття, скаржаться місцеві, є проблеми у школярів. Дітям доводиться йти пішки через ліс. Ця дорога коротша, але набагато небезпечніша. Водій шкільного автобуса запевняв, що доїжджати такою дорогою щодня – чи не те саме, що повільно ламати транспорт.

Власне ремонт проблемної ділянки обіцяли зробити. В Підгаєцькій міській раді навіть називали терміни. Так, заступниця міського голови Підгаєцької міської ради Надія Лучка переконувала, що спілкувалася з підрядником. Той нібито сказав, що в понеділок ту дорогу відремонтують.

Але в який понеділок обіцяні Підгаєцькою владою роботи таки почнуть – не знають ні місцеві, ані в управлінні капітального будівництва області. Підрядник, як журналістам пояснили в управлінні, ремонтує ті ділянки, які запланують до ремонту  місцеві депутати.

І за аварійний відрізок дороги в Литвинові таки візьмуться, переконали знімальну групу в управлінні. Але ремонт за кошторисом і планами там передбачений ямковий. Це заявив заступник начальника управління капітального будівництва Тернопільської ОДА Віктор Соколовський.

Тож ремонт таки буде – але ямковий. Він проблему не вирішить, лише тимчасово. А коли проведуть поточний ремонт вирішувати Підгаєцьким депутатам. Хоча зробити це вдасться не швидше як у 2022 році.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,