04.05.2024

Новий рекорд Тернополя: у місті презентували унікальну виставку вишитих картин

Ваша реклама

Новий рекорд Тернополя. У місті презентували унікальну виставку вишитих картин “Мій давній вишитий Тернопіль”майстрині Ірини Кошелінської.

Авторка виставки створила 18 полотен із зображеннями головних архітектурних пам’яток Тернополя. Це найбільша колекція вишитих картин про наше місто.

Жінка розповідає, хотіла досягнути того, аби не було схоже, що картини вишиті, а щоб створити своєрідний 3D-ефект. Щодо кольорової гами, зауважує майстриня, то підбирає тони, керуючись внутрішнім чуттям.

Майстриня розповідає, почала працювати над картинами ще у 2014 році. На створення однієї  витрачала в середньому по 3 місяці. Вишивати останнє полотно Ірина закінчила напередодні дня міста.

Відвідувачі виставки та організатори кажуть, кожна з робіт вражає майстерністю виконання. Завідувачка бібліотеки-філії №2 для дітей КУ “Тернопільська міська ЦБС” Галина Компанієць вражена виставкою та каже, що приємно знати її авторку.

На картинах також можна побачити і ті пам’ятки архітектури Тернополя, які знищили багато років тому.

Заступник міського голови Тернополя Леонід Бицюра зізнався, що побачивши картини, спочатку подумав, що це фотографії. Зауважує, що картини будуть мати цікавість для нащадків.

На цій виставці, запевняє майстриня, не зупиняється і вже почала вишивати інші картини із зображеннями визначних архітектурних пам’яток Тернопільщини.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,