19.04.2024

Нове медичне обладнання отримала лабораторія лікарні №2 у Тернополі

Ваша реклама

Автоматичний гематологічний аналізатор розпаковують міській лікарні №2 у Тернополі. Він призначений для проведення аналізу крові за 21-м показником.

Медики кажуть, подібне обладнання вже мають, але його потужностей не вистачало.

Завідувачка клініко-діагностичної лабораторії КНП “Тернопільська комунальна міська лікарня №2” Мар’яна П’ятковська зазначила, що одного такого аналізатора для забезпечення всього обсягу роботи не достатньо. Адже за день роблять 200-250 аналізів, а потужність одного аналізатора близько 100 проб на добу.

Такий подарунок медикам привезли благодійники із Києва. Не вперше вони передають медичне обладнання до лікарень Тернополя. Кажуть, таким чином хочуть полегшити роботу медиків у непростий час епідемії.

Голова благодійного фонду “MANUS DEI” Андрій Доценко висловив сподівання щодо того, що не тільки на час пандемії, а і взагалі цей апарат буде дуже корисним і служитиме багато років, адже обладнання – нове.

У другій міській лікарні із благодійним фондом співпрацюють вже тривалий час. Медики вже користуються раніше подарованими ендоскопом та колоно скопом, розповів директор КНП “Тернопільська комунальна міська лікарня №2” Ростислав Левчук.

Представники фонду зауважують, планують ще не раз завітати до Тернополя із такими подарунками і підтримати медиків.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,