25.04.2024

Нова сцена, але немає глядачів: Тернопільський драмтеатр виходить з карантину

Ваша реклама

Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка відновлює свою роботу. Щоправда, лише для працівників. Адже глядачам заклад відчинить свої двері вже осінню.

Наша знімальна група відвідала театр. Директор Борис Репка розповів, за період карантину, дистанційно зуміли підготувати 3 вистави. Та найбільше тішить колектив те, що вже можна відновити репетиції. Все ж, з певними обмеженнями. До прикладу, не більше 10-ти людей, з дотриманням маскового режиму та без декорацій – лише текстові прогони.

У театрі розповідають, в період карантину часу не гаяли та почали робити ремонт. Тут оновлюють закулісну частину, гримерні, сцену, яка, до слова, не оновлювалась з 60-х років. Відремонтували й фойє.

Головний режисер Олег Мосійчук анонсує, з початком театрального сезону презентують аж 3 прем’єри, одна з яких мала відбутися ще в березні – її перенесли через вимушений карантин. Актори діляться, попри карантин, багато працювали над собою вдома, щоб не втрачати майстерності.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,