18.05.2024

Німеччина, Японія та США – ситуація із коронавірусом

Ваша реклама

Світ продовжує боротися із COVID-19. Поки у Німеччині триває послаблення карантинних заходів, в Японії припускають, що термін дії НС продовжать ще на місяць. У США ж прогнозують створення вакцини від коронавірусу до кінця року.

Німеччина: Кількість заражених коронавірусом у Німеччині досягла 163 175 осіб, повідомляє Інститут Роберта Коха. Так, із усіх інфікованих у країні 679 випадків зафіксували за останню добу.

Загалом у Німеччині померли від COVID-19 6 692 особи, 43 з них – за минулу добу.

Одужали від коронавірусної хвороби у країні близько 132 700 людей, з яких близько 2 200 – за останню добу.

Тим не менше, в Німеччині триває послаблення карантинних заходів, запроваджених у середині березня. З сьогоднішнього дня у багатьох федеральних землях дозволили відновити роботу перукарень і музеїв, сотні тисяч школярів повертаються до шкіл, а релігійні установи знову відкриті для віруючих.

Також повідомляється, що у ряді земель, зокрема Саксонії-Ангальт, Тюрінгії та Рейнланд-Пфальці, дозволили відкрити всі магазини і торгові центри, незалежно від величини їх торгової площі.

Японія: Уряд Японії має намір продовжити термін дії оголошеного по всій країні режиму надзвичайної ситуації через поширення коронавірусної інфекції майже на один місяць – до 31 травня.

Цілком ймовірно, уряд схвалить продовження через те, що система медичного обслуговування в країні продовжує працювати з великим навантаженням, незважаючи на зниження добових показників нових підтверджених випадків зараження, пише видання. Термін дії чинного режиму надзвичайної ситуації закінчується в середу.

Кількість інфікованих коронавірусом у Японії – 14 877.

Італія: Станом на 3 травня, в Італії за добу зафіксували найменшу кількість померлих від COVID-19 з моменту запровадження у всій країні обмежень на пересування. Йдеться про 174 летальних випадки.

Нагадаємо, що уряд Італії планує почати послаблення карантинних обмежень з 4 травня.

США: На сьогодні на COVID-19 у Сполучених Штатах захворіли понад 1,1 мільйона людей, загинули понад 67 тис. американців. Більшість шкіл і багато підприємств наразі не працюють.

Близько половини штатів у даний час перейшли до часткового зняття карантинних обмежень, оскільки кількість нових випадків захворювання COVID-19 почала знижуватися або вирівнюватися, а громадяни агітують за звільнення від обмежень, які загрожують економіці.

Раніше Трамп заявив, що фахівці у США, швидше за все, створять вакцину від коронавірусу до кінця поточного року.

Нагадаємо, кількість інфікованих коронавірусом у світі перевалила за 3,5 млн осіб.

Матеріал підготовлений за даними інформагенства УНН.



Джерело | УНН

Мітки: , , ,