24.04.2024

“Ні” скороченню робочих місць: у Тернополі мітингували представники профспілок

Ваша реклама

“Урядовий закон про працю – ярмо для працівників”, “Ні» – скороченню робочих місць”. З такими гаслами на плакатах під стінами Тернопільської облдержадміністрації зібралися люди. Це представники профспілок. Головна їхня вимога – не допустити порушення прав найманих працівників і профспілок.

Окрім того, активісти вимагають відставки голови комітету соціальної політики Верховної ради Галини Третякової.

Голова Тернопільської обласної ради профспілок Андрій Присяжний розповів, що законопроєктом під номером 2681, у ВР хочуть внести зміни до Кодексу законів про працю, таким чином обмежити права найманих працівників на об’єднану громадську організацію, обмежити її права, аби люди не могли відстоювати своїх трудових інтересів.

Учасники акції кажуть, нова трудова реформа буде працювати не на користь найманих працівників. А єдиними виходом з ситуації бачать розробку реформи на тристоронній основі, це за участі уряду, представників профспілок та роботодавців.

Голова обласної організації профспілки працівників освіти і науки України Оксана Піхурко каже, що  права людей в нашій державі нічим не підкріплені і ніким не підтримуються. Вони захищаються і підтримуються профспілками, які зараз хочуть знищити.

Всі свої вимоги активісти написали у відповідній заяві, яку передали голові обласної ради. Віктор Овчарук запевнив, що документ розглянуть на черговому пленарному засіданні 6-го липня.

Схожі акції представники профспілок впродовж цих днів проводять в усіх областях України, адже хочуть, аби влада їх почула і виконала всі вимоги.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,