29.03.2024

“Ні” новим тарифам і локдауну: два звернення до керівництва держави прийняли депутати Тернопільщини

Креатор буд

Ціни на комунальні послуги – одна із причин скликання сесії Тернопільської обласної ради 21 січня. Депутати висловили своє обурення, щодо необґрунтованого підвищення тарифів.

Саме тому написали звернення до Президента, Кабміну, Верховної ради і національної комісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Голова обласної ради Михайло Головко зазначив, що підняття тарифів – це одне із найболючіших питань, які сьогодні турбують українське суспільство.
«Собівартість українського газу сьогодні становить порядка півтора гривні, нам його продають по 7. Це нібито зі знижками вже. Насправді це прямий пограбунок», – каже очільник області.

Депутатка Тернопільської обласної ради Ірина Шумада зауважує, що окрім збільшення тарифів людей турбує і питання субсидій, а саме їх зменшення вдвічі.

Також окремо виділяють питання вартості транспортування газу.
Ще одне зверення, яке підтримали на першій цього року сесії, стосувалося недопущення продовження локдауну в Україні та неправомірного обмеження права на працю.
Додамо, на засідання винесли лише два питання – зверення до керівництва держави щодо неогрунтованого подорожчання тарифів на компослуги та скасування локдауну. Робочі питання обіцяють розглянути на найближчій сесії.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,