24.04.2024

Незвичні страви і особливі колядки: як відзначають Різдво у різних країнах світу

Креатор буд

Різдво — особливе свято для мільйонів людей по свій планеті. Це традиції, звичаї і особлива атмосфера в кожній домівці.

А чим відрізняється святкування в Бельгії та Німеччині, Польщі та Італії, або ж Білорусі та Америці? Про традиції, які вас здивують — далі.

Німеччина

У Німеччині Різдво святкують 25 грудня. Однією з обов’язкових прикрас на святі є вінок з чотирма свічками, а також передріздвяний календар з маленькими подарунками. Окрім того, в Німеччині є і свої традиційні різдвяні солодощі. Це солодкі пиріжки з корицею, ваніллю та повидлом. Різновиди смаколиків мають свої назви, як от “Бешкетник” чи “Очі ангела”. А міста Німеччини в ці дні виглядають по-особливому святково.

Польща

Багата на різдвяні традиції і сусідня Польща. Там серед традиційних страв є запечений короп, а також печені пироги. Як і в Україні, там готують 12 страв. Окрім того, святвечірній стіл у Польщі не обходиться без облатка — дуже тонкого коржика, який готують з пшеничного борошна і води, без дріжджів. Після святої вечері вся родина йде на службу до костелу — пастирку.

Італія

Buon Natale — з італійської “щасливого Різдва”. Свої помешкання італійці прикрашають не лише ялинками та святковими ілюмінаціями, а й різдвяниками. Це рослини в горщиках з яскравим червоним листям. Також на італійському різдвяному столі є й особлива страва — пиріг з родзинками, а також медове печиво, як його називають — печиво по-тосканськи.

Білорусь

А от у сусідній Білорусі Різдво святкують двічі: і 25 грудня, і 7 січня. Чимало традицій у нас з північними сусідами схожі. Так, в Білорусі в період різдвяних свят також колядують і переодягаються у персонажів із вертепів.

Бельгія

Свої особливі різдвяні смаколики і традиції має і Бельгія. Найбільше свята там чекають діти. Адже саме на Різдво вони отримують подарунки під ялинку, або ж у святкові чобітки.

США

Багато подарунків, яскраво прикрашені вулиці і пишні застілля. Саме так Різдво відзначають в Америці. Окрім того, саме там на свята почали одягати цікаві светри, і цю традицію згодом перейняли жителі й інших країн. Ну і куди ж без головного — різдвяного гімну.

Український “Щедрик” в Штатах став головною піснею Різдва.

Попри те, що в кожній країні є свої відмінності святкування Різдва, дещо таки всіх об’єднує — святкова атмосфера та віра у різдвяне чудо.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,