08.05.2024

“Недосказане Гоголем”: юні тернопільські актори здобули перемогу в міжнародному конкурсі

Креатор буд

Тернополяни перемагають у міжнародних конкурсах, навіть у час карантину. Серед десятків сильних суперників з різних країн наша театральна студія “Третій дзвінок” здобула гран-прі у конкурсі “Україна єднає світ”.

Захід організовують уже вдруге, проте цьогоріч в онлайн-форматі. Викладач, режисер-постановник театральної студії “Третій дзвінок” студії – Дмитро Татарінов зазначає, ця деталь допомогла втілити в життя їхню постановку. Адже якби довелося з цією постановкою виїжджати, то це було б складно через те, що задіяні і багато людей, і техніки.

Вибороли перемогу юні тернопільські актори представляючи виставу “Недосказане Гоголем”. Долучились до постановки 20 учасників – це вихованці старшої групи театральної студії. Одна із них – Іра Чопик зауважує, що онлайн-формат відбувся порівняно спокійно. Частково було й менше хвилювання.

Єва Ільчук у постановці зіграла одну із головних ролей – смерть. Дівчина каже, займається у студії 8 років і впевнена гран-прі їхній команді вдалось здобути завдяки ретельній підготовці.

У виставі було чимало різнопланових ролей, зокрема тринадцятирічна Влада Гуцул зіграла чоловічого персонажа. Розповідає, у роль вжитись було доволі складно, але все таки вдалось і дівчина задоволена результатом.

Дівчата з театральної студії дуже зраділи перемозі, адже для них це не лише чергова грамота, а ще один доказ їхнього таланту. Діана Коваль, зазначає кожній перемозі радіє уся її сім’я. Адже 6 років тому її віддали в театральну студію, щоб побороти боязнь у спілкуванні з іншими.  Саме театр допоміг виправити це.

Зараз у вихованців Театральної студії “Третій дзвінок” – канікули. Вони відпочивають і набираються сил, щоб у майбутньому здобувати нові перемоги, не лише в Україні, а й за її межами.

 



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,