28.04.2024

Наляканих собак із Херсонщини привезли до Тернополя: волонтерам потрібна допомога

Ваша реклама

Чотирилапих “переселенців” лікуватимуть і прилаштовуватимуть. Понад 20 безпритульних собак  евакуювали з Херсонщини на Тернопільщину. Наразі волонтери розмістили їх у місцевому центрі стерилізації тварин. Про стан собак і потреби центру — дізнавайтесь.

Громадська організація “Ноїв Ковчег” надала прихисток багатьом собакам, які постраждали через підрив дамби Каховської ГЕС та втратили домівки. 9 травня у село Дичків евакуйованих собак привезли до центру стерилізації тварин.

“З Херсонщини приїхало 26 собак. Наскільки я знаю ці тварини — з притулку “Шанс”, який теж почало підтоплювати”, — каже директорка центру стерилізації Тетяна Мацюпа.

Пані Тетяна зізнається, що собаки приїхали у стресовому стані і їм потрібен певний період на адаптацію. Жінка увесь свій час проводить на роботі, адже у центрі зараз загалом знаходиться 108 собак. Кожному з них, а найбільше постраждалим з Херсонщини, потрібна увага та догляд. Паралельно їм намагаються знайти господарів.

Із цим допомагає громадська організація “Ноїв ковчег”. Її волонтери публікують оголошення на своїй Facebook сторінці. У їхньому прихистку зараз знаходить близько вісімдесяти котів та собак.

Стан пухнастих досить поганий, майже усі потребують ветеринарної допомоги. Крім того, наразі не вистачає місць у вольєрах. Центр стерилізації потребує залізних мисок для годування, пелюшки, їжі для тварин, засоби для дезінфекції та ошийників. Тож волонтери будуть раді будь-якій допомозі. Та головне, ще раз наголошують волонтери, усі пухнасті, які пережили цю катастрофу потребують любові та уваги. Тому найбільше чекають на нових люблячих господарів.

Номер телефону волонтерів 097-48-91-035 (Центр стерилізації тварин)



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,