27.04.2024

Скульптуру безпритульної собаки Джессі пропонують встановити в Тернополі

Креатор буд

Пам’ятник для Джессі. Петицію із закликом встановити скульптуру бездомній собаці Джессі заохочують підписати тернополян.

Авторка документу Тетяна Семусь зазначає, що безпритульна тварина була місцевою знаменитістю. Її любили жителі і гості міста, собаку впускали до магазинів, кафе і кав’ярень, а також радо вгощали смаколиками. Волонтери кілька разів шукали тварині господарів, але вона втікала, адже полюбляла “богемне життя”.

1 січня 2022 року Джессі не стало. Авторка пропонує увіковічнити хвостату улюбленицю багатьох людей скульптурою.

“Враховуючи вищенаведене, з метою культивування гуманного ставлення до тварин та збільшення кількості туристичних атракцій в місті, пропонуємо встановити «Скульптуру чотирилапої тернополянки Джессі” на одній із пішохідних вулиць центру міста – Валовій або Сагайдачного, на яких собака бувала щодня.

Біля пам’ятника у вигляді мисочки пропонуємо облаштувати напувалку для тварин, вода в яку поступатиме з водопровідної мережі цілорічно.

Таким чином ми не лише привернемо увагу тернополян до проблеми поводження з безпритульними тваринами, а й на рівні України позиціонуватимемо наше місто як європейське і таке, де турбуються про тварин на ділі”, – йдеться у тексті петиції.

Станом на ранок 27 січня документ підписали 188 людей.

Фото: сайт “Терміново”



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,