19.04.2024

Наймасовіша хвиля розлучень в Україні: люди почали розривати стосунки з пластиковими пакетами

Ваша реклама

Українці у мережі масово почали розривати стосунки з пластиковими пакетами. Це новий екофлешмоб, який ініціювали у Міністерстві довкілля України.

Закон “Про зменшення обігу пластикових пакетів на території України” був прийнятий ще у червні цього року. Вже у грудні почне діяти перший етап обмежень. А саме – заборона розповсюджень легких пластикових пакетів. Фахівці пояснюють, щороку один українець використовує близько 500 поліетиленових торбинок, що негативно впливає на екологію. Тривалість життя пластикового пакету 15 хвилин. Саме стільки часу потрібно, щоб донести покупки додому. Але час, за який він розкладається – 400 років.

Іван Шостак про екофлешмоб почув від подруги. Відразу зацікавився ним і вирішив взяти участь. Адже давно не міг наважитись, оскільки пластикові пакети більш доступніші, ніж еко-торби. Токсичні стосунки почав розривати поступово, спочатку використовував наплічник, пізніше перейшов на еко-сумки. А тепер впевнений, такий челендж допоможе людям поволі відмовитись від поліетиленових торбинок на користь багаторазових.

Мета такого челенджу – привернути увагу людей та змінити їх ставлення до використання пластику. Аби взяти у ньому участь необхідно опублікувати свою фотографію у соцмережах Facebook або ж Instagram. Підписати чому вирішили розлучитись з одноразовими торбинками, використавши при цьому хештег “розриваю_стосунки_з_пакетом” і відзначити сторінку пластикового пакета.

Більшість опитаних тернополян застосовують все ж пластикові торбинки. Зізналися, вони звичніші у використанні. На екоторби перейдуть коли це стане популярним. І поки українці ще вагаються – європейські країни вже використовують багаторазові сумки.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,