30.04.2024

На тернопільських ринках з’явилися кавуни. Які ціни та чи є попит?

Ваша реклама

Середина липня, а на тернопільських прилавках вже є кавуни. Продавці кажуть, що перші партії привезли з Херсону ще два тижні тому. Кілограм ягоди коштує від 10 до 15 гривень, а оптова ціна – від 7 до 9 гривень.

Продавчиня Поліна розповіла нашій знімальній групі, що покупцям дає товар пробувати на смак. Але, зауважує, доторкатись не дозволено, адже багато людей на ринку, попри карантин, без рукавичок.

Перед тим, як потрапити на прилавок, кавуни перевіряють на вміст нітратів у місцевій лабораторії. Традиційним сезоном цих плодів є кінець серпня-початок вересня, тому, задля власної безпеки, варто попросити у продавця довідку з експертним висновком.

Більшість покупців кажуть, що купувати ці плоди баштанних культур ще бояться. Причина – незвично ранній урожай. Дехто остерігається, що дозріли ягоди не природним шляхом, а з допомогою якихось речовин.

Щоправда, є у ті, хто купує кавуни цього сезону і не вперше. Як, наприклад, пан Петро. Чоловік розповідає, що обирає ягоду завжди сам і робить це за власними критеріями: звертає увагу на колір та структуру.

До слова, кавуни містять вітаміни груп А, В, С, а також магній, калій і залізо. Проте, зауважимо, для організму будуть корисними лише натуральні плоди.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,