06.05.2024

На Тернопільщині відремонтують рекордну протяжність доріг державного значення

Креатор буд

162 кілометри доріг держаного значення. У 2020 році на Тернопільщині відремонтують рекордну протяжність автошляхів. Принаймні, про такі плани заявляють представники ОДА та дорожньої служби.

Заступник начальника служби автомобільних доріг у Тернопільській області Михайло Качур розповів, що йдеться про два мільярди шістсот мільйонів гривень. Зауважує, область на автошляхи ще таких коштів не отримувала.

Виконають роботи в рамках програми “Велике будівництво”. Найважливішим та водночас найдовшим за протяжністю об’єктом є дорога М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, що перетинає нашу область із півночі на південь.

В. о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия розповів, що на вищезгаданій трасі ремонтують кілька ділянок, загальною протяжністю 212 кілометрів. Цьогоріч планують відремонтувати 146 з них.

Також оновлять й інші дороги, в тому числі, в обхід міста Тернопіль.

Уже завершили роботи на відрізках дороги Вишнівець-Горинка та Ланівці, там облаштували автошлях, тротуари та освітлення. Тривають роботи на дорозі в обхід Кременця, там уже облаштували 4 кілометри дороги. Завершити об’єкт планують до кінця поточного місяця.

А от найбільшим відрізком М-19 є об’єкт Тернопіль-Заліщики, що простягається до кордону з Чернівецькою областю. Наразі там повністю відремонтували 17 кілометрів.

Завдяки ремонту доріг створені й нові робочі місця, кажуть в САД. Зокрема, зараз на шляхах області працюють 6 дорожніх бригад та 115 одиниць техніки. Підрядні організації працевлаштували понад 160 осіб. Середня зарплата у тих, хто працює на об’єктах «Великого будівництва» каже Микола Довгошия, 22 тисячі гривень.

Гарантійний термін різних видів дорожніх робіт коливається від 3-х до 8-ми років. Попри ремонт доріг міжнародного значення, у 2020 році на Тернопільщині потребують ремонту ще 1200 кілометрів автошляхів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,