23.04.2024

На Тернопільщині рекомендують посилити карантин

Креатор буд

Посилити карантинні заходи у Тернополі, Тернопільському та Збаразькому районах. Такі рекомендації дали під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при облдержадміністрації. Обмежувальні заходи необхідні через значну кількість хворих – наразі показник перевищує допустиму норму.

Голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш зазначив, наразі адаптивний карантин на території Тернополя, в Тернопільському та Збаразькому районах призупиняють, щоб не допустити погіршення ситуації.

В період адаптивного карантину показник інцидентності – 12 людей на 100 тисяч населення. Зараз у кількох районах Тернопільщини норма перевищена. До того ж, в одному з районів зафіксували спалах через святкування дня народження, де були присутні близько 50-ти осіб. Головна санітарна лікарка Тернопільщини Оксана Чайчук розповіла, в 29-ти з них та у 5-ти контактних з їхніх сімей підтвердили COVID-19. Через порушення вимог карантину та постанови Кабміну, вже передали матеріали в поліцію для відкриття кримінального провадження.

Посилення карантинних заходів є рекомендацією – остаточне рішення повинні прийняти органи місцевого самоврядування: міська рада, керівництво ОТГ та районні державні адміністрації.

Попри це, зауважимо, в області є район, де карантин послаблять. Йдеться про Шумщину – нових випадків COVID-19 там немає.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,