26.04.2024

На Східному в Тернополі збудують бювет із питною водою

Ваша реклама

Питна вода безкоштовно. У Тернополі продовжують будівництво бюветів в різних мікрорайонах. Зараз тривають роботи на бульварі Данила Галицького. В управлінні ЖКГ зазначають, саме містяни ініціювали облаштування джерела в цьому місці.

Тепер же мешканці мікрорайону переймаються, аби бювет збудували правильно, адже від цього залежатиме і якість води. Люди кажуть, у цьому місці він буде доречним. Зауважують, не завжди у водоматах вода якісна. Тому, надають перевагу справді джерельній.

На бульварі Данила Галицького працівники підрядної організації уже розпочали найважливішу частину будівництва – буріння свердловини. Окрім, цього при створенні бювету встановлять систему очистки води. Завдяки цьому її якість буде значно кращою, ніж в колоно-качалках Тернополя.

Заступник начальника управління ЖКГ, благоустрою та екології ТМР Андрій Дроздовський каже, в подальшому облаштовуватимуть, власне, свердловину та водорозбірні колонки. Подбають і про благоустрій – тут буде навіс та лавочки.

Андрій Дроздовський зауважив, що будівництво таких бюветів знаходиться під безпосереднім кураторством і контролем міського голови, адже ці об’єкти є соціально важливими для мешканців Тернополя.

За проєктом глибина свердловини буде близько 100 метрів погонних, щоб дістатися до води високої якості. Вартість спорудження бювету – 1,4 мільйони гривень.

Заступник начальника управління ЖКГ розповів, що кювети також запланували на вулиці Лепкого, на Петлюри, та на Лучаківського-Просвіти.

Загалом у Тернополі планують облаштувати бювети у різних мікрорайонах, та це залежить від того коли і скільки коштів виділять з міського бюджету.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,