25.04.2024

На сесії Тернопільської обласної ради прийняли зміни до бюджету та обговорили гральний бізнес

Ваша реклама

Протягом 6 годин сьогодні тривало засідання сесії обласної ради. Депутати Тернопільської обласної ради зібрались, щоб обговорити, найперше, ситуацію з коронавірусом. Також розглядали бюджетні питання та гральний бізнес.

Те, що Тернопіль віднесли до “червоної” зони – не має обґрунтування, вважають депутати. Один із них – Степан Барна розповів, що хоч це питання всіх турбує, до його обговорення так і не дійшли. Зауважує, що тема коронавірусу не втрачає своєї актуальності, але стратегії подолання пандемії не надали ні ОДА, ні Кабмін.

Порядок денний депутат, зауважимо, затверджували кілька годин і внесли до нього 74 питання. Вислухали пропозиції депутатів.

Депутат Тернопільської обласної ради Михайло Пінь запропонував заборонити створення та функціонування гральних закладів та інших призначених для грального бізнесу на території Тернопільської області.

Йшлося і про Кременецьку обласну гуманітарно-педагогічну академію – обговорювали англійську, як мову навчання та оренду приміщень за символічну суму.

У порядок денний внесли і питання про передачу окремого приміщення у Бучачі для облаштування лабораторного центру для діагностики коронавірусу. Зміна приміщення планується тимчасово, до подолання епідемії.

Сьогодні депутат проголосували лише одне питання – зміни до бюджету області. Їх обговорювали і прийняли ще минулої сесії, та, зі слів голови облради, цього разу теж були змушені підняти це питання.

Голова облради Віктор Овчарук зауважив, що вчора було подано в адміністративний суд позов, щодо зупинення рішення від 6 липня, до 10 числа. Тобто, більше місяця не виконувалось рішення Тернопільської обласної ради щодо бюджету.

Крім того, на засіданні кільком депутатам обласної ради вручили грамоти від Верховної Ради України за заслуги перед українським народом.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,