26.04.2024

На сесії обласної ради затвердили стратегію розвитку Тернопільщини на 2021-2027 рр.

Креатор буд

Новообраним депутатам Тернопільської обласної ради сьогодні нагадували правила роботи на засіданнях. Все через те, що є багато нових депутатів, які не мають попереднього досвіду такої роботи.

Також вручили грамоти Верховної Ради України. За заслуги перед українським народом відзначили Павла Андрушківа та Валерія Власюка.

Головним ж завданням сьогоднішнього засідання було затвердження стратегії розвитку Тернопільщини на 2021-2027 роки та план заходів на 2021-2023.

Директорка департаменту економічного розвитку і торгівлі Тернопільської ОДА Галина Воляник зазначила, що визначені наступні напрямки смартспеціалізації: молочна галузь, харчова промисловість, органічне землеробство та виробництво нішевих видів продукції, світлотехнічна галузь промисловості, розвиток IT-галузі. Обрали її горизонтальною, яка має проходити через усі галузі.

В обласній раді зауважують, що представлена стратегія розвитку області – це документ, без якого не можливо продовжувати роботу далі. Зокрема, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко зазначив, що це комплексний документ, без якого не можливо повноцінно функціонувати. Тому, стратегію необхідно ухвалити. А оскільки цей варіант не кінцевий, то необхідні правки та зміни можна вносити в подальшому.

І хоча думки депутатів стосовно стратегії розділились, її все ж таки затвердили. 44 депутати проголосували “за”.

Ще одне, не менш важливе питання – зміни до обласного бюджету на 2020 рік. Йдеться про дві державні субвенції – на придбання житла та боротьбу із коронавірусом. На останнє виділили 2 транші.

Директор департаменту фінансів Тернопільської ОДА Степан Скибиляк зазначив, що перший – це 23,4 млн грн на забезпечення кисневими концентраторами та системою розведення кисню та кисневими точками. Пропонується 18,6 спрямувати для централізованої закупівлі концентраторів кисню з розподілом між всіма медзакладами області. Також 600 тисяч – університетській лікарні, 400 тисяч – фтизіопульмонологічному та 230 – перинатальному центру “Мати і дитина”.

Разом з тим, сьогодні на сесії також затвердили список фракцій – 6, та кількість і членів постійних комісій – 10.

 



Джерело | Т1 Новини