19.04.2024

На новозбудованій “Водній арені Тернопіль” відбувся Кубок міського голови

Ваша реклама

Перші офіційні змагання з веслування на байдарках і каное відбулися на “Водній арені Тернопіль”. І одразу – справжнє випробування погодою. У перший день змагання відмінили через сильний вітер. А в неділю на заваді ледь не став дощ.

Участь у змаганнях взяли юні представники 15 із 17 веслувальних шкіл західного регіону України. Більше не запрошували через карантин. Загалом епідемія вплинула на підготовку, кажуть веслувальники, адже тренувалися менше, та і змагання деякі були скасовані.

Та все ж учасники радіють нарешті можливості позмагатися, особливо на такому спортивному об’єкті. Кажуть, в Україні подібних не має.

Новозбудована арена вперше приймала юних веслувальників у 3-х вікових категоріях. 2004-2005 років народження, 2006-2007 років, 2008-го і молодші. Щоправда, цей старт, кажуть організатори, тестовий. Оскільки Водну арену досі будують, то у наступних чергах планують реалізувати й інші плани. Тоді Тернопіль точно буде готовим  приймати офіційні змагання, зазначив співорганізатор змагань, президент Федерації веслування Тернопільської області Віктор Кузяк

Хай там як, а більшість із тих, хто відвідав змагання із веслування за Кубок міського голови кажуть, арена – хороша, і тут треба проводити всі всеукраїнські змагання. Підтримує таку ідею і міська рада. Міський голова Тернополя Сергій Надал сподівається, що такі змагання стануть щорічними.

Нагадаємо, проект «Водна арена «Тернопіль» реалізовують у співфінансуванні держави та міста Тернополя у відсотковому співвідношені 60/40. На сьогодні на виконання робіт на “Водній арені” з міського бюджету уже профінансовано 16 мільйонів гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,