03.05.2024

На ексклюзивних календарях заробили 40 тис. грн: як тернопільські школярі допомогли ЗСУ

Ваша реклама

Незламний потяг, українська душа, літак “Мрія”, захисник з Херсону та червона калина. Такими є ілюстрації на сторінках шкільного календаря. Його малювали учні школи №5. Вже шостий рік юні художники створюють оригінальні календарі німецькою мовою.

Їхня вчителька Ольга Мариніна розповідає, у такий спосіб зацікавлює. Над темою та ідеєю кожного випуску діти працюють самі. Тема цьогорічного випуску — “З Україною в серці”.

Школярі кажуть, на сторінках цього календаря хотіли відобразити дух українського народу. Надихались і історіями незламності українців під час повномасштабної війни. У малюнках школярів “читається” гордість за захисників. Так, Дем’ян Христинич працював над лютим. Тут вирішив згадати не воїнів, а пересічних українців, незламних як і вся нація, які своїм героїзмом захоплюють світ.

Створюють календарі в рамках співпраці з німецьким урядом. Тож цей проект вирішили використати для збору коштів на підтримку наших захисників, таким чином зробивши свій внесок у перемогу країни.

“Коли ми надрукували цей шостий випуск вперше і коли з ним ознайомили батьків і вчителів, виникла ідея роздрукувати ще раз і продати з метою зборів коштів на ЗСУ”, — каже Ольга Мариніна.

Вчителька разом з дітьми зняла відеозвернення, розповіла про календар. А потім започаткувала аукціон серед вчителів та батьків школярів. Ціна стартувала від двохсот гривень.

Скільки коштів вдалося зібрати і куди направили гроші — у сюжеті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,