20.05.2024

МЗС України прокоментувало затримання бойовиків у Білорусі й можливість екстрадиції

Креатор буд

Міністерство закордонних справ України «уважно стежить» за ситуацією навколо затримання білоруськими правоохоронцями декількох десятків російських бойовиків, йдеться в заяві речниці МЗС Катерини Зеленко, оприлюдненій вранці 30 липня.

Питання щодо можливої екстрадиції затриманих, серед яких, за даними ЗМІ, є ті, хто воював проти України на Донбасі, чи інших правових дій будуть вирішуватися відповідними правоохоронними і спеціальними органами, наголошують у МЗС.

«Україна давно попереджала, що учасники російських окупаційних сил і незаконних збройних формувань, які брали участь у бойових діях на сході України, використовуються в інших точках світу і становлять загрозу. Виявлення цих бойовиків в Білорусі підтверджує цей факт і свідчить, що вони можуть бути використані для дестабілізації ситуації в Білорусі напередодні президентських виборів», – йдеться в заяві.

У МЗС наголосили, що Україна розвиває добросусідські відносини з Білоруссю, всебічно підтримує її суверенітет і незалежність.

Напередодні ввечері про те, що Київ може вимагати видачі уродженців України, яких затримали в Білорусі разом з іншими бойовиками російської військової компанії «ПВК Вагнера» заявив заступник секретаря Ради національної безпеки й оборони України Сергій Кривонос, пише Радіо Свобода.

Попередньо, 14 з 32 затриманих у Білорусі бойовиків приватної військової компанії “Вагнер” воювали на Донбасі. Їх, 29-го липня, затримали білоруські силовики. Як повідомив державний телеканал “Білорусь 24”, вони прибули на територію країни для дестабілізації ситуації в період президентських виборів, запланованих на 9 серпня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,