19.04.2024

Минулих вихідних у місті відбувся пробіг “Тернопільська озеряна-2020”

Креатор буд

Спортивні змагання, які за 23 роки стали однією з візитівок міста. Минулих вихідних 200 учасників з різних куточків України змагалися за трофеї в рамках  пробігу «Тернопільська озеряна 2020».

Перед стартом наша знімальна група познайомилася із учасницею пробігу – 10-річною Олександрою Череватою. Розповідає, маршрутом навколо озера бігає щодня. Цього разу дистанцію долатиме чи не з усією сім’єю.

Змагання, які об’єднують різні міста, області та країни. Пан Василь Кричун приїхав до Тернополя з Івано-Франківська, йому 73 роки. Участь в Озеряні він бере вже водинадцяте і кожного року займав призові місця. Каже, вік не перешкода для нових звершень. Сам, розповідає, займатися почав у 61 рік.

На старті всіх учасників розділяють на 4 групи, в кожній – по 50 спортсменів. Діти і дорослі біжать разом. Дистанція, зауважимо, 9 кілометрів.

Кожна з груп стартує з інтервалом у дві хвилини. Організатори змагань кажуть, цьогоріч пробіг відбувається з дотриманням всіх карантинних правил.

Начальниця відділу розвитку фізичної культури управління розвитку спорту та фізичної культури ТМР Галина Федорович розповіла, що реєстрацію завершили на три дні швидше, оскільки охочих було чимало. Серед них – і близько 20-ти топових спортсменів з України і з-за кордону, які боролися безпосередньо за призовий фонд, що складав 4500 тисяч доларів.

А тим часом фінішну лінію перетинають перші спортсмени. Найкращий результат серед чоловіків цьогоріч показав тернополянин Іван Стребков. Хлопець займається спортом вже багато років і має чимало перемог на змаганнях всеукраїнського рівня. Його результат – 26 хвилин та 39 секунд.

Одразу після групи лідерів фінішує і 10-річна Саша. Її публіка зустрічає по-особливому тепло. Дівчинка стала третьою, обігнавши навіть старших суперниць.

Бігати корисно для здоров’я в будь-якому віці, а такі змагання – ще одна нагода отримати заряд гарних емоцій на увесь рік, впевнені учасники змагань. Кожен з них на фініші отримав медалі, а кращих – нагородили грошовими призами.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,