06.05.2024

“Молодь онлайн”: у Тернополі обговорили виклики у час пандемії

Креатор буд

“Молодь онлайн” – це форум, який об’єднав молодь і не тільки у Молодіжній столиці 2020 – Тернополі. Щоправда, не фізично, а в мережі. Бо ж карантин. Саме він став провідною темою обговорення для учасників. Серед яких, до речі, були Уляна Супрун, Майкл Щур, представники міністерств та інші.

Начальниця управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей ТМР Христина Білінська розповідає, в період карантину, та з його пом’якшенням, молодь має багато запитань про подальшу діяльність молодіжної політики. Тож, у міській раді сподіваються – форум допоможе вирішити хоча б декілька з них.

Відзначали фахівці, що карантин допоміг розвинути навички та освоїти нові технології не лише молоді, але й іншим віковим групам людей. Йдеться про онлайн-навчання в школах, конференції з учасниками із різних континентів. Відзначили й інклюзивний аспект – доступ до заходів отримали різні групи людей.

Хоча, варто звернути увагу і на те, що не всі учні виходили на зв’язок із вчителями. До прикладу, в Польщі та Бельгії – це 25%. Є категорія учнів, які протягом двох місяців не навчалися і в Україні. Адже за таких умов не всі рівні – у когось немає доступу до інтернету, комп’ютера, чи навичок із ними працювати.

Окрім іншого на форумі, дали молодим людям і деякі настанови щодо навчання та поведінки в тих умовах, які склалися через коронавірус в Україні та у світі загалом.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,