03.05.2024

Місцеві вибори 2020: як змінити виборчу адресу

Креатор буд

ЦВК своєю постановою спростила процес зміни виборчої адреси. Для місцевих виборів це справді актуально. Тут передбачили два шляхи подачі заяви. Зокрема, можна заповнити електронну форму на ресурсі, який мають створити на сайті ЦВК.

Директор Центру суспільних досліджень «Поліс» Ігор Процик пояснює, потрібно підписати свою заяву електронним цифровим ключем. Його можна зробити у державній податковій службі. Або створити на сайтах деяких банків, які дають можливість створити цифровий підпис.

Також можна заповнити спеціальну заяву і подати відповідний перелік документів у відділ ведення державного реєстру виборців. Але необхідність зміни виборчої адреси треба підтвердити.

«Перш за все – потрібно подати копію паспорта, а також документ, який підтверджує місце фактичного проживання. Це може бути договір найму житла, довідка внутрішньо переміщеної особи. Або виписка із єдиного реєстру юридичних, фізичних осіб підприємців чи довідка із місця роботи», – продовжує Ігор Процик

Зазначимо, змінити виборчу адресу можна починаючи із 1 липня і до 10 вересня. Місцеві вибори 2020, нагадаємо, мають відбутися 25 жовтня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,