28.03.2024

Місце, де живе милосердя: для безпритульних у Тернополі організовують благодійні обіди

Креатор буд

З молитви починається кожен благодійний обід від Тернопільського Фонду “Карітас”. Люди, які потребують допомоги, приходять сюди за їжею двічі на тиждень. Священник, директор Карітасу Андрій Марчук розповідає, що на початку карантину на обіди збирались 12 людей. Тепер же нараховують більше 50 осіб.

Серед підопічних – чимало безхатченків.

Водій соціального таксі, яке також функціонує в «Карітасі» каже, що люди справді цінують такі обіди. Це видно, навіть в їхніх очах. Адже, зауважує, серед них є й ті, хто, може, не їв і кілька днів.

Кожен має свою історію. Наша знімальна група познайомилась із пані Марією, яка вже багато років не має постійного місця проживання. Жінка залишилися без сім’ї та будинку. Тому, каже,  благодійні обіди допомагають їй виживати.

А ще один підопічний «Карітасу» – пан Юрій відвідує заклад вже протягом 25 років. Чоловік виріс в дитбудинку, свого житла не має, а тому дякує за допомогу і, каже, щасливий, що на світі є добрі люди.

Благодійники ж кажуть, що «Карітас» – це місце, де живе милосердна любов. Їх основна місія: допомогти та зберегти людські цінності. Отець Андрій Марчук зауважує, що важливо звертати увагу на потребуючих людей іншим, щоб вони могли не лише проводити поглядом тих, хто опинився в скрутному життєвому становищі, а й, власне, допомагати їм.

Додамо, що БФ «Карітас» організовує благодійні обіди щопонедіка та щоп’ятниці. Десятки потребуючих чекають на цю зустріч, бо відчувають, що мають підтримку. А в фонді кажуть, скільки б не було безхатьків, чи тих, кому треба допомога – готові подати руку.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,