24.04.2024

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет очолив безпековий форум у Західноукраїнському національному університеті

Креатор буд

Ректори закладів вищої освіти та науковці з різних куточків України взяли участь у Всеукраїнському освітньому форумі “Нові виміри безпеки: виклики та рішення”. Відкрив освітянський захід міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

“Сьогодні сформували майданчик для дискусій, від якого ми відштовхуємося і будемо формувати певні наші рухи вперед. В нас з вами немає іншої альтернативи. Освіта під час війни — це подвійно про майбутнє”, — відзначив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

Зусилля освітян та науковців зараз мають бути спрямовані на те, щоб розробити нові системи безпеки. Це особливо актуально в час воєнного стану і неабияк потрібно. Найперше — місце для занять, укриття, алгоритм навчання з дому, технічні засоби.

“Сьогодні всі зусилля мають бути спрямовані на те, щоб подбати про безпеку всіх українців, але, звичайно, першочергово дітей, учнів та студентів. Нам треба забпезпечити надійний тил, а надійний тил — це не просто стабільна економіка. Надійний тил — це ще й безпека для людей, для мешканців. Це перспектива майбутнього розвитку. А перспектива — це учні і студенти”, — наголосив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Основна мета всеукраїнського освітнього форму — це напрацювати нові рішення для безпечного процесу навчання та модернізації вищої освіти. Те, що обговорення відбувається саме в ЗУНУ — почесно. Освітяни щодня працюють над тим, щоб удосконалити процес навчання, подбати про безпеку і при тому дотримуватись навчальної програми.

“Саме такі майданчики, які організували протягом двох днів, є дуже вчасними. Ми повинні бути прикладом! І саме Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, все міністерство показує, якими повинні бути центральні органи виконавчої влади. Час надзвичайно складний, але Міністерство освіти і науки сьогодні — це той приклад, де не потрібно пояснювати чому ти не зробив, а шукати всі засоби, щоб все зробити для безпекового навчання”, — заявив ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий.

У приміщенні університету міністр освіти та науки Сергій Шкарлет також оглянув представлені наукові розробки факультету комп’ютерних інформаційних технологій та ознайомився з навчальною програмою юридичного факультету, який серед іншого готує спеціалістів з правоохоронної діяльності.

“Це осередок, який формує ті засади нашого з вами розвитку України в світі. Найсучасніші розробки, високотехнологічні, ІТ-технології, технології в частині формування певної безпекової ситуації. І це все вражає!”, — підкреслив Сергій Шкарлет.

А з нагоди Міжнародного дня студента гості разом зі студентами посадили гібіскус. Це дерево символізує стійкість та процвітання. Тож усі учасники форуму впевненні, що Україна вистоїть! А система освіти вчасно реагуватиме на будь-які виклики безпекової проблематики.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,