20.04.2024

Мільйон дерев за добу: Західноукраїнський національний університет долучився до Всеукраїнської акції “Озеленення України”

Ваша реклама

Висадити понад 1 000 000 дерев за одну добу і встановити рекорд. Така мета всеукраїнської акції «Озеленення України», до якої долучились студенти та викладачі Західноукраїнського національного університету.

Серед дерев, які висадили – дуби, сосни та сакури. Студенти розповіли, з радістю  долучились до такої ініціативи. Адже таким чином роблять добру справу для всієї планети.

Студентка 4-го курсу Аліна каже, що університет часто підтримує такі ідеї. До того ж, переконана дівчина, кожне висаджене дерево – це своєрідне вкладення у майбутнє, адже відомо, що ліси – це легені планети. Другокурсниця Марія також переконана у користі такої ініціативи.

Такий проєкт із озеленення, започаткували «Книга рекордів України» та діловий клуб «CEO Club Ukraine». Це екологічна акція, яка об’єднує громадськість заради відновлення екосистеми країни. Таку масштабну ініціативу реалізовують вперше у нашій державі. У ЗУНУ загалом висадили 95 дерев біля 1-го та 11-го навчальних корпусів та біля 5-го гуртожитку.

Ректор Західноукраїнського національного університету Андрій Крисоватий зазначив, що це ініціатива 2-х інститутів – Інституту міжнародних відносин та інституту біоресурсів та природокористування. Ректор каже, дерева символізують майбутнє, адже варто думати про клімат і зелену планету, для збереження якої необхідно робити певні кроки.

Долучилась до ініціативи озеленення країни представники консульства Угорщини в Тернополі. Таким чином налагоджується співпраця України з іншою державою.

Почесний консул Угорщини в м. Тернопіль Тетяна Чубак зізналася, що участь в такій акції допомогла їй знову відчути себе студенткою. А щодо нинішніх студентів, то, каже, за кілька років вони вже зможуть побачити, як дерева, які вони власноруч висадили, ростуть.

Студенти та викладачі Західноукраїнського національного університету запевнили, що будуть і надалі долучатися до таких ініціатив, щоб рідне місто ставало зеленішим, а його мешканці – щасливішими і здоровішими.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,