28.03.2024

Мешканці 30-ти вулиць Тернополя на місяць залишаться без гарячої води

Креатор буд

Героїня нашого сюжету – пані Зоряна, уже 20 років вона мешкає в Тернополі, за адресою Лучаківського, 11. Жінка розповідає – заздалегідь знала, що від сьогодні в її будинку припинять подачу гарячої води. Адже котельні міста готують до нового опалювального сезону, а її вулиця є у переліку 30-ти тих, де не буде гарячої води.

Пані Зоряна каже, для неї це – не незручності, бо на вулиці літо і місяць, переконана жінка, можна потерпіти. Але щоб жити комфортніше, все ж збирає кошти для встановлення індивідуального опалення.

В «Тернопільміськтеплокомуненерго» зазначають, проводять такі роботи щорічно, адже вони є обов’язковими. Під час зупинки котелень на ремонт, їх готують до початку нового опалювального сезону: проводять гідравлічні випробування теплової мережі, перевіряють обладнання, виявляють та усувають поломки.

Провідна фахівчиня роботи з громадськістю КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Аліна Жайворонко розповіла, що  сьогодні на ремонтний період зупинились три котельні: на вулиці Лемківська, 23, Просвіти, 9 та Купчинського, 14А. Перших дві котельні свою роботу відновлять 26-го серпня, а котельня Купчинського запрацює 5-го серпня.

Тернополяни ж, з яким спілкувалася наша знімальна група, зауважують, відключення води – це вимога, тому ставляться до таких заходів з розумінням, адже труби слід чистити, міняти й оновлювати, тому місяць без гарячої води, кажуть, витримають.

Зауважимо, шість тернопільських котелень уже відновили свою роботу після ремонту та готові до нового опалювального сезону. Ще три – зупинили сьогодні, а 1-го серпня почнуть ремонтувати ще одну, останню заплановану цьогоріч, міську котельню.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,