19.04.2024

Медіапростір та лаунжзони: учні школи №3 про проєкти Шкільного громадського бюджету

Ваша реклама

Вдосконалити навчальний заклад та зробити уроки цікавішими. Таку ідею можуть втілити у життя учні Тернопільської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №3 з поглибленим вивченням іноземних мов. Для цього на Шкільний громадський бюджет вони подали 5 проєктів для голосування.

Перший – «Лаунжзона з переносним кінотеатром». Її планують створити в рекреації, що на 2 поверсі школи. Учениця 10-Б класу Єлизавета Савицька каже, хотілось би переглядати фільми в такій обстановці, адже це краще, ніж просто з комп’ютера. Поставити екран з проектором, накидати багато пуфів, щоб було комфортно. Дівчина додає, це і для навчання було б  плюсом, адже так можна буде проектувати і різні презентації.

Наступна ідея – “Сучасний креативний простір «Workshop»”. Діти зізнаються, люблять виготовляти цікаві речі з дерева. Проте, їхній клас для трудового не обладнаний належно, а станки для роботи із матеріалами ще радянського зразка. Тому, пропонують встановити нове та сучасне устаткування.

Третій із поданих проєктів – “Сучасне освітнє середовище «Open space»”. Планують облаштувати у рекреації та коридорах різні локації для релаксу та активного відпочинку. Там учні зможуть цікаво проводити час на перерві та готуватися до уроків.

Наступна ініціатива – «Медіапростір». Для її втілення необхідна дороговартісна техніка. Учениця 10-Б класу Марта Мельничук каже, необхідний комп’ютер коштує близько 30 тисяч гривень. Цей проект передбачає створення зручного медіапростору для учнів. Зокрема, включає видачу шкільної газети, клуб журналістики і можливість проведення часу на перервах.

П’ятим, і останнім проєктом, який учні подають на Шкільний громадський бюджет міста є «Комфортне дистанційне навчання». Адже карантин, дав чітко зрозуміти школярам, їхній заклад повинен бути готовим і до звичного навчання за партами, і до домашнього за комп’ютерами.

Учениця 10-Б класу Тетяна Кирилюк зазначає, що його суть полягає в тому, щоб закупити декілька камер та мікрофонів, аби уроки дистанційно були комфортними і для вчителів, і для школярів.

Зауважимо, Шкільний громадський бюджет – це конкурс проєктів серед учнів шкіл Тернопільської громади. Ідеї переможців реалізують у 2021 році. Цьогоріч участь беруть 23 школи. Загалом учні подали 105 проєктів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,