29.03.2024

#маюправопрацювати: тернопільські підприємці проти “карантину вихідного дня”

Ваша реклама

У руках плакати з надписами  “COVID-19 не вибирає будні чи вихідні”, “Кафе безпечніші за маршрутки”, “Наші діти голодують”. Із такими гаслами сьогодні під стіни Тернопільської ОДА прийшли представники малого та середнього бізнесу. Черговий протест спровокувала ініціатива МОЗ України про карантин “вихідного дня”.

Голова ГО “Підприємці Галичини” Ольга Шахін каже, що проблема із закриттям закладів на вихідні стосується усіх підприємців. Йдеться не лише про ресторани чи заклади громадського харчування, а й про торгівлю. Пані Ольга зазначає, що попри заборону працювати орендну плату ніхто не скасовував, а для багатьох – це суттєво.

Усі вимоги учасники акції написали у зверненні, під яким кожен підписався присутній. Протестувальники кажуть, не дозволять владі обмежити їхню діяльність. Зауважують, карантин і так завдав багато збитків.

Офіціант закладу громадського харчування у Тернополі Владислав каже, що не вважає ресторанний бізнес небезпечним в плані зараження, а от на працівниках і їхньому житті це відіб’ється, адже це робота, і, відповідно, заробіток.

Працівниця розважального центру у Тернополі Наталія каже, що з грошима у випадку закриття буде проблема, а жити ж треба.

Власник закладу громадського харчування у Тернополі Юрій Хабурський зауважує, що, дотримують карантинних обмежень, і навіть, може, й не проти закриття, але чоловік не розуміє, чому заклади мають закритись, а, наприклад, великі торгові центри чи громадський транспорт, де небезпека заразитись чи не вища – можуть працювати. Каже, умови мають бути однаковими для усіх.

Обурені протестувальники пробували зайти у Тернопільську ОДА. Проте їх не впустили. На вулицю до людей вийшли заступники голови обласної державної адміністрації та найактивніших запросили до розмови всередину.

Перший заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Дем’янчук каже, що першочерговими на сьогодні мають бути безпека життя та збереження здоров’я людей, а тому необхідно створити відповідне для цього середовище.

Підприємці, які були на зустрічі кажуть, керівництво адміністрації їх запевнило, що завжди відстоюють їхні права та вимоги обов’язково передадуть керівництву країни.

Власник закладу громадського харчування у Тернополі Тарас Ковальчук каже, що також запропонували донести позицію, щоб в Україні дали більше прав на регіони. Щоб вони могли самостійно приймати рішення.

Такі протести сьогодні підприємці провели в усіх містах України. А тим часом у Кабміні прийняли рішення таки ввести на території держави “карантин вихідного дня”. Обмеження будуть діяти з 00:00 годин суботи до 00:00 годин понеділка.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,