27.04.2024

“Мати апостолів”: допрем’єрний показ української військової драми відбувся у Тернополі

Ваша реклама

“Мати апостолів” – українська військова драма режисера Зази Буадзе, заснована на реальних подіях. У кінотеатрі “Злата” провели допрем’єрний показ стрічки і тернополяни змогли одними із перших побачити фільм, а також поспілкуватися із акторами та продюсером.

Цей фільм присвячений матерям, діти яких загинули захищаючи Україну, зазначила організаторка заходу, голова ГО “Захист” Мар’яна Головко.

Головну роль у стрічці зіграла Наталія Половинка. Актриса роль матері виконує не вперше, тим паче, що попередній досвід зйомок у фільмі “Тера” пов’язаний з Тернополем, адже тут і відбувався знімальний процес. Тоді, пригадує Наталія, ще не знала, що це крок до ще трагічнішої ролі. Розповідає, за сценарієм мама йде шукати сина і її ведуть лише надія і віра. І віра цієї матері стягує довкола себе всіх льотчиків, всі сили, які рятують всіх хлопців з літака.

За сценарієм український військовий літак АН-26 з гуманітарним вантажем вилетів на Донбас у 2014 році. Він мав повернутися за кілька годин, але його збили російські бойовики. На борту літака і був син головної героїні, тож, мати вирушає на його пошуки.

Продюсер фільму “Мати апостолів” Дмитро Овечкін каже, що кіновиробники в Україні за час війни роблять чимало фільмів про бійців. Продюсер вважає, що тема матері не менш важлива для нашого суспільства. Тому що хто як не матір, на стільки знає той біль, коли відпускає сина війну.

До зйомок фільму, зауважує продюсер, підійшли дуже відповідально. Збудували реальну копію літака у повний розмір. Зводили блокпости. Окрім того, кажуть актори, у стрічці відкриваються ті сторони війни, про які більшість мирних жителів не знають.

Актор Сергій Медін розповів, що його герой постав перед вибором між помстою та людяністю, і попри все таки вибрав людяність.

Драма “Мати апостолів” є черговим внеском кінематографістів у висвітлення війни на Донбасі. Організатока допрем’єрного показу у Тернополі Мар’яна Головко переконана, стрічка знайде відгук у кожному материнському серці.

Додамо, на широкі екрани стрічка “Мати апостолів” вийде 3 грудня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,