26.04.2024

Маска під носом: чому експерти наголошують на правильному носінні головного аксесуару 2020 року

Креатор буд

У 2020 через коронавірус, маски стали обов’язковими для носіння. Зараз цей засіб захисту є у кожного українця в кишені чи сумочці. А в громадських місцях – маска захищає наші дихальні шляхи від COVID-19. Більше того, у громадських місцях зараз вона обов’язкова. В іншому випадку – вам загрожує штраф. Мінімум – 170 гривень.

Та чи достатньо просто наявності цього засобу індивідуального захисту? Можливо, має значення як її носити? Про це наша знімальна група запитала тернополян. Вони неохоче, та все ж відповідали. І більшість погоджуються із тим, що маска має покривати ніс.

Фахівці пояснюють, носити маску правильно – дуже важливо. Особливо, у місцях де велике скупчення людей. Бо там імовірність заразитись найвища. Експерти кажуть, щодня кількість хворих на коронавірус зростає, тому необхідно убезпечити себе та людей довкола.

Асистентка кафедри медицини катастроф та військової медицини ТНМУ ім. І. Горбачевського, лікар-анестезіолог КНП “Тернопільська університетська лікарня” Богдана Перевізник каже, що «воротами» для інфекції є не лише ротова порожнина, а й ніс. І через ніс в нас також виділяється аерозоль, через який може поширюватися вірус.

Медик зазначає, часто робить зауваження людям, які носять маски неправильно. А особливо тим, хто взагалі нехтує засобами захисту у громадських місцях. Богдана Перевізник каже, що люди реагують іноді навіть агресивно. Це, каже, можна пояснити тим, що психо-соціальний фон нашого населення в критичному періоді, практично на межі.

Експерти наголошують – ви можете безсимптомно переносити COVID-19, і будучи без маски – інфікувати інших. А комусь  ця хвороба може коштувати життя.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,