26.04.2024

Марку з підписом Залужного продали на доброчинному аукціоні до восьмиріччя Тернопільського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою

Ваша реклама

Лот із підписом Валерія Залужного. Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою святкує восьмиріччя від дня свого заснування.

З нагоди свята у навчальному закладі випустили спеціальні поштові марки. А підписало їх найвище політичне і військове керівництво держави. На урочистостях ці марки продали на аукціоні, а виручені кошти передали на потреби підрозділів ЗСУ, які зараз ведуть потужні бої у боротьбі з рашистами.

“Ми випустили марку з курсантами нашого навчального закладу з тими подіями, які трапилися за останній рік війни. Цю марку підписало найвище військово-політичне керівництво нашої країни”, — відзначив начальник ДНЗ “Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою”, полковник Вадим Ластовицький.

Марку підписали прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, голова Верховної ради Руслан Стефанчук, начальник головного управління розвідки Кирило Буданов, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та інші. Допомогла зібрати підписи народна депутатка Людмила Марченко.

“Ми збирали ці лоти з такою любов’ю щоби сьогодні долучитися до мега-важливої події — зібрати кошти для наших Збройних сил. І ви знаєте, що вже не так популярно бути чи то державним службовцем, чи, можливо, представляти якусь ланку суспільства, наскільки важливо сьогодні бути меценатом чи волонтером”, — зауважила Людмила Марченко.

Аукціон провели в Збаразькому замку. Найдорожчим лотом стала марка з підписом Валерія Залужного. За 22 тисячі гривень її купив меценат, ветеран військової служби Іван Бугай.

“Ми зробимо декілька фотографій, щоб показати всім нашим донатам, які донатять на збройні сили України, нашим дружнім благодійним організаціям, бельгійському фонду і швейцарському фонду, — розповів директор навчально-наукового центру конверсії військових кадрів та ветеранів війни ЗУНУ, полковник Іван Бугай. — Стараються допомогти військовослужбовцям всім необхідним, а це і тепловізори, біноклі, і дрони”.

Ще одну марку придбав в особисту колекцію приватний підприємець Михайло Тимошик.

“Це теж посильна допомога в нашу перемогу. І вважаю, що такі заходи повинні відбуватися. Люди мають допомагати як Збройним силам України, так і окремо 105 бригаді територіальної оборони”, — наголосив Михайло Тимошик.

Навчальний заклад формувався в непростий час. Однак зараз він має колосальний успіх – бажаючих долучитись до лав курсантів чимало, а конкурс великий.

“Тут готують тих дітей, які в майбутньому будуть ставати професійними кадровими військовими. Окрім цього, вони освоюють ще паралельно цивільну професію”, — сказав начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

За гроші, вилучені на аукціоні, закуплять дрони для українського війська.

“Виручені кошти ми передамо на допомогу нашій 105 бригаді на закупівлю безпілотно-літального апарату, який зараз дуже необхідний тим підрозідлом, які виконують завдання в зоні ведення бойових дій”, — заявив Вадим Ластовицький.

Загалом на заході зібрали понад сто тисяч гривень.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , , ,