08.05.2024

Підйом, зарядка, молитва: школярам показали будні курсантів військового коледжу у Збаражі

Креатор буд

Показали що вміють, розказали які навички опановують та поділились враженнями від навчального процесу. Курсанти та працівники Тернопільського коледжу із посиленою військовою та фізичною підготовкою провели екскурсію для майбутніх студентів.

Під час дня відкритих дверей абітурієнти побували в аудиторіях, ознайомились із побутом курсантів та збройним устаткуванням, скуштували те, чим харчуються студенти.

«Мені 14 років і хочу сказати одне. Я виявила бажання піти сюди вчитися. Бо я була у військовому таборі. Мені дуже це сподобалось. Військова зброя, підготовка і я хочу продовжувати в цьому руслі військового навчання», — відзначила школярка Тетяна.

«Я все життя пропрацював в правоохоронних органах, приймав участь в АТО. Мій старший син офіцер ЗСУ. Сьогодні прийшли сюди щоб молодший син визначився зі своєю майбутньою професією. Професія військового йому цікава», — пояснив батько школяра Євген Кольцов.

Навчаються тут студенти, яким лежить душа до військової справи. Упродовж трьох років живуть за чітким розкладом. О 6:20 підйом, ранкова зарядка, сніданок, молитва, підняття прапора і далі саме  навчання. А воно — дуже цікаве. Це відзначили курсанти Аня Шеремета і Володимир Лебедєв.

Наприклад, курсантці другого курсу Ані Шереметі найбільше подобається тактика.

Курсанти коледжу з посиленою військовою підготовкою здобувають такі професії: оператор з обробки інформації та програмного забезпечення, тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту колісних транспортних засобів, кухар-кондитер. А також вперше в Україні саме тут навчатимуть майстрів з монтажу та обслуговування систем відновлювальної енергетики.

«Ці всі спеціальності вони є суміжними з військовою службою, зі службою в ЗСУ. Тому що в першу чергу наш заклад орієнтований на те, щоб наші випускники продовжували свою службу у вищих військових навчальних закладах або вищих закладах інших силових структур», — пояснив начальник Тернопільського коледжу із посиленою військовою та фізичною підготовкою Вадим Ластовицький.

Наступного року майбутні абітурієнти для того, аби вступити у коледж із посиленою військовою та фізичною підготовкою, повинні скласти іспити із математики, української мови, здати фізичні нормативи та пройти психологічний відбір. У закладі чекають всіх, хто любить військову справу.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,