26.04.2024

Майже півтори тисячі колишніх школярів і рекорд України: урочиста хода випускників відбулася у Тернополі

Креатор буд

Колона формується біля 6-ї школи у Тернополі. Святкова хода випускників цього року має свої особливості – здебільшого пов’язані із карантином. Та молодь каже, свята це анітрохи не псує. Всі у гарних вбраннях готові крокувати містом, офіційно прощаючись зі шкільним життям.

Випускники кажуть, щороку спостерігали за урочистою ходою, а тепер самі стали її учасниками. Це, зізнаються,  хвилююче. Дівчата розповідають, що варіанти суконь обдумавли добре. Хоча, дехто готувався кілька місяців, а хтось – всього кілька днів.

Святкова хода йде від 6-ї школи до Центрального стадіону. Через епідемічну ситуацію для випускників діють певні вимоги – треба зберігати дистанцію і бути у масах. Порядок під час ходи, традиційно, забезпечували правоохоронці. Рух вулицею Руською і проспектом Бандери тимчасово обмежили.

Та запам’ятається це свято зовсім не цим. Тут сьогодні встановлюють рекорд. На чолі колони йде випускниця із найдовшим, 100-метровим, шлейфом. Марія Борисяк зізнається, що всю ніч не могла заснути через хвилювання.

Підтримати випускників прийшли батьки, подивитися на дійство зібралися і тернополяни, які вже закінчили школу. Є й ті, хто прийшов спеціально, щоб побачити встановлення рекорду як, до прикладу, пані Наталя. Зауважує, це справді зацікавило.

Проведення свята – урочистої ходи випускників, взагалі було під питанням через епідемію коронавірусу. Традиційно, урочисту подію проводять у червні. Та цього року батькам й учням довелося створювати петиції, аби свято все ж провели. І їхня наполегливість дала свої результати – свято відбулося.

Як і в попередні роки випускники завершили ходу на міському стадіоні. Урочисте вручення дипломів, і, звісно, напутні слова від міської влади. Найперше звучить подяка, що учні і батьки впоралися із  непростими випробуваннями цьогорічного освітнього року.

Після випускного у колишніх школярів будуть уже нові підстави для хвилювань – де навчатися, який фах обрати. Та сьогодні вони святкують, це їхній день, який вони запам’ятають на все життя.

Телеканал Тернопіль 1 вітає випускників зі святом і бажає усього найкращого вже у, вже студентському, житті.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,