17.05.2024

“Луцький терорист” у СІЗО, йому пред’явили обвинувачення

Креатор буд

Чоловік, який захопив заручників у Луцьку,  наразі знаходиться в СІЗО, йому пред’явлено обвинувачення в тероризмі, захопленні заручників, незаконному збереженні зброї і вибухових речовин, гранат. “Максимальне покарання, яке для нього може бути, враховуючи, що він раніше судимий, – це пожиттєве ув’язнення. Далі – слово за судом», – зазначив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, пише Укрінформ.

Близько 22-ї години силовикам вдалося затримати Максима Плохого (Кривоша), який захопив автобус із заручниками в Луцьку.

На численних відео видно, що нападник здався силовикам сам.

Нападник утримував людей приблизно з 9:30 ранку – саме тоді він вперше подзвонив у поліцію. СБУ зрештою відкрила справу за статтею “теракт”. За даними спецслужби, всього звільнили 13 людей.

Раніше правоохоронцям вдалося звільнити трьох заручників – літню жінку, вагітну та підлітка. В Офісі президента кажуть, що це сталося завдяки переговорам президента Володимира Зеленського з Максимом Плохим.

До того ж у фейсбуці Володимира Зеленського опублікували відео, на якому президент російською мовою каже: “Фільм “Земляни” 2005 року. Дивитися всім”. Раніше таку вимогу озвучував чоловік, який захопив заручників. Пізніше це відео видалили.

Чоловік, який називає себе Максим Плохой (справжнє прізвище – Кривош), захопив рейсовий автобус у Луцьку зранку у вівторок.

Час від часу в районі проведення операції лунали звуки пострілів. На склі захопленого автобуса видно отвори від куль. Зловмисник оприлюднив у соцмережах свої вимоги до влади і погрожував підірвати автобус із людьми, якщо їх не виконають.

Окрім того, упродовж дня він викинув з автобусу дві гранати: одна із них не вибухнула – її знешкодили вибухотехніки. Другу, як повідомило місцеве видання “Конкурент”, зловмисник кинув у поліцейський дрон і вона вибухнула.

Арсен Аваков заявив, що у нападника були спільники, яких також затримали. Зокрема, у Харкові.

Кривошу 44 роки, він має досвід за ґратами: відсидів два терміни – загалом 10 років. Проходив за низкою статей, зокрема про розбій, шахрайство, вимагання, бандитизм і незаконне поводження зі зброєю, пише ВВС Україна.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,