29.03.2024

Літо 2020: чи готові дитячі табори Тернопільщини до початку роботи

Креатор буд

Літо – сезон відпочинку дітей у таборах. Цьогоріч, попри коронавірус, такі заклади все ж готуються до того, аби приймати дітей. Наша знімальна група відвідала три таких на Тернопільщині: дитячий оздоровчий заклад “Ромашка” у селі Нирків, Заліщицького району, міжгосподарський пансіонат “Лісова пісня” у Борщеві та заклад дитячого оздоровлення і відпочинку “Збруч” у смт. Скала-Подільська.

Директорка дитячого оздоровчого закладу “Ромашка” Любов Олюхно розповідає, заклад складається з 7-ми будівель: 5 спальних корпусів, адміністративний корпус та їдальня. Тут може одночасно розміститися сто дітей. У кожному будиночку є все необхідне, аби дітям там було зручно і комфортно.

Директорка закладу розповіла, щоліта у них відпочивають діти віком від 7-ми до 17-ти років. Кожного сезону в “Ромашці” 4 заїзди. Під час них дітлахи насолоджуються природою довкола, також поруч є руїни замку і неймовірний Джуринський водоспад. Проте, цього року невідомо чи вдасться провести навіть 3 заїзди. Адже наразі невідомо, коли буде відповідний дозвіл для початку роботи. Хоч, запевняють, заклад практично готовий.

Наступний табір куди вирушили Т1 новини – “Лісова пісня” у місті Борщів. Розташований цей пансіонат у лісопарковій зоні. Складається він з 4-х спальних корпусів, їдальні, клубу та стадіону. Директор пансіонату Віталій Шеремета розповідає, заклад функціонує впродовж 40 років. Одночасно тут перебувати можуть 220 дітей. Тут 5-ти разове харчування і насичена щоденна програма.

Яким буде життя в таборі цього літа – дирекція не прогнозує. Враховуючи обставини в країні, можливо, для дітей тут організують лише два заїзди.

Останнім, третім, закладом вирушила наша знімальна група став дитячий табір “Збруч”, у смт. Скала-Подільська. Заклад складається з одного спального корпусу та їдальні. Кімнати розраховані на 3-4 дитини, загальна кількість місць – 160. За літо тут можуть відпочити й 700 осіб, розповіла директорка Марія Лихо. Щодо цього року, то в закладі готуються до 3-х змін.

Щодо перевірок відповідними інстанціями, які інспектували заклади, то, кажуть, фахівці, ті табори, які вже перевірили, практично готові до прийому юних гостей. Звичайно, ближче до відкриття все ж необхідно буде провести ще ряд організаційних та практичних заходів. Наразі ж в закладах завершують поточні ремонтні роботи.

В департаменті сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту розповідають, загалом з обласного бюджету на оздоровлення дітей виділили близько 8-ми мільйонів гривень. Зокрема, на придбання путівок. Закладені кошти і в районних бюджетах та ОТГ.

Всього у Тернопільській області є 10 дитячих оздоровчих таборів. Але коли розпочнеться сезон і скільки він триватиме – наразі невідомо.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,