26.04.2024

Лікарні Тернопільщини проінспектували: є дані про наявність генераторів, кисневих балонів та виплати премій медикам

Креатор буд

Три групи моніторингу упродовж 10-ти днів інспектували лікарні Тернопільщини. Мета – перевірити, чи готові наші медзаклади, в разі непередбачених поломок, приймати хворих на коронавірус. Інспектували за кількома пунктами: чи забезпечені ліжка киснем, чи у наявності і чи працюють генератори живлення. А також чи виплачують премії та чи усі медики застраховані. Перевірку здійснили у 26 лікарнях.

Начальниця Управління охорони здоров’я Тернопільської ОДА Ольга Ярмоленко запевнила, що загалом перевірені медзаклади укомплектовані справними джерелами резервного забезпечення.

У ході перевірок інспектори виокремили лікарні із найкращим рівнем підготовки, та кілька тих, де ще потрібно доопрацювати. На це їм дали час до 20-го грудня.

Наразі, усі медзаклади, призначені для лікування хворих на COVID-19, заповнені лише на 33,4%, а це означає, що ситуація із інфікуванням людей стабільна. У разі необхідності, в області готові розгорнути додаткові 860 ліжкомісць. А також планують докупити 301 концентратор і встановити стаціонарну кисневу станцію в Тернопільській міській лікарні №1.

У Тернопільській облдержадміністрації зазначили, що подібні перевірки проводитимуть регулярно, для того, аби розуміти, яка реальна ситуація із готовністю медзакладів.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,