26.04.2024

Лабораторіям МОЗ перерахували 650 мільйонів гривень для реагування на COVID-19

Креатор буд

Уже 650 мільйонів гривень із стабілізаційного фонду перерахували для лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я для того, щоб забезпечити готовність і реагування на поширення коронавірусної хвороби. Про це під час брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я України, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

“Зараз завершені всі процедури, і 650 мільйонів гривень із фонду боротьби з гострою респіраторною хворобою – так званого стабілізаційного фонду, перераховано для лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я для того, щоб забезпечити готовність і реагування на поширення коронавірусної хвороби. Із цих коштів 280 мільйонів – це кошти, які йдуть на оплату роботи працівників лабораторних центрів, які працюють як при проведенні епідеміологічних розслідувань, так і при проведенні лабораторних досліджень в самих лабораторних центрах”, – сказав Віктор Ляшко.

Він зазначив, що на закупівлю тест-систем, обладнання та реактивів у цих центрах виділено близько 300 мільйонів.

“Із них 190 мільйонів гривень для закупівлі ПЛР-тестів, а також реактивів, щоб проводити ці дослідження. Тим більше, що за минулу добу лабораторними центрами Міністерства охорони здоров’я спільно з іншими лабораторіями проведено рекордну кількість ПЛР-тестувань – 11 тисяч 100 досліджень. Це найбільша кількість за останній період”, – додав Віктор Ляшко, передає кореспондент УНН.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,