25.04.2024

Квитків немає: чому тернополяни досі не можуть користуватись потягами

Ваша реклама

Київ, Львів, Одеса, Харків. Це чи не найпопулярніші напрямки руху потягів, якими користуються українці. Та жителі Тернополя та області в період карантину дістатись туди не мають чим. Через епідемію коронавірусу, в нашому місті наразі призупинили міжобласне сполучення.

Увесь дискомфорт на собі відчула героїня нашого сюжету –  Тетяна Фалінська. Дівчина зараз живе і працює у столиці. Розповідає, що у зв’язку з тим, що квитків на потяг не було, довелося з Києва до батьків на Тернопільщину добиратися автобусом. А це, зауважує, не настільки зручно.

І Тетяна не єдина хто хоче, але не може придбати квиток на потяг у потрібному напрямку. Працівники тернопільського вокзалу кажуть, люди часто приходять та запитують про квитки, та їх наразі у продажі немає. Продають лише на приміські електропоїзди.

Керівництво вокзалу зазначає, наразі сполучення немає через складну ситуацію із коронавірусом в інших областях. Дозвіл на  відновлення повинні отримати від Тернопільської ОДА.

Начальник виробничого структурного підрозділу “Вокзал станції Тернопіль” Ігор Петрик розповів, що цього тижня надали дозвіл на міжобласне сполучення. Але наразі такі поїзди через Тернопіль не курсують.

В облдержадміністрації дозволили відновити сполучення ще минулого тижня, та по всій Західній Україні цього зробити не можуть, адже у Львові посилили картин. Планували відновити потяги Київ-Львів та Львів-Одеса. Заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Гайдук зауважив, що Тернопільщина – транзитна область, тому ми мусимо чекати, поки не послаблять обмеження у Львові.

Тож, коли почнуть курсувати міжміські поїзди наразі невідомо. Все залежить від епідеміологічної ситуації у регіоні.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,