20.04.2024

Коронавірус Порошенка. Наскільки важкий стан експрезидента

Ваша реклама

Стан здоров’я хворого на коронавірус п’ятого президента Петра Порошенка погіршився, про це повідомила його дружина Марина, пише ВВС News Україна.

Петро Порошенко заявив про хворобу 29 вересня. Спочатку він казав, що лікуватиметься вдома. Проте згодом стало відомо, що в нього діагностували двосторонню пневмонію і госпіталізували.

Соратники експрезидента у розмові з раніше наполягали, що його стан не такий важкий.

Проте Петро Порошенко хворіє на цукровий діабет, який є одним із додаткових ризиків для людей з Covid-19.

“Щодо Петра Олексійовича, дійсно, його стан гірший. У нього двостороннє запалення легень, він перебуває в лікарні. Він отримує там комплекс лікування. На жаль, у нього зараз погіршився стан крові. Вона дуже густа і навіть лікарі не можуть узяти її. Щоб зробити аналіз і проконтролювати стан здоров’я, як він почувається і як протікає хвороба”, – розповіла Порошенко в інтерв’ю Яніні Соколовій.

Співрозмовник ВВС News Україна у партії Порошенка відзначив, що його стан погіршився і перебіг хвороби важкий. Проте стан його точно не критичний.

Лікарі, з якими спілкувалась ВВС News Україна, вказують, що згущення крові при коронавірусі може призводити до низки інших супутніх хвороб та наслідків, які пов’язані з утворенням тромбів.

Разом з Петром Порошенком Covid-19 виявили у його доньки Євгенії.

За словами Марини Порошенко, Євгенія переносить COVID-19 набагато легше.

“Вона дає температурні спалахи, які гарно знімаються жарознижувальними засобами”, – зазначила Марина Порошенко.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,