23.04.2024

Коронавірус і паводки: коли Тернопільщина отримає компенсацію через підтоплення

Ваша реклама

Cитуація із коронавірусом на Тернопіллі покращується. За основними критеріями наша область потрапила до списку тих, які готові до послаблень.

Начальниця ДУ “Тернопільський обласний лабораторний центр МОЗ України” Оксана Чайчук розповіла, що в нашій області набагато вищий показник тестування, ніж в сусідніх областях. Тому, вважають фахівці, ситуація на Тернопільщині стабілізувалася.

Тернопільська область і більшість її населених пунктів прийняли рішення щодо роботи розважальних закладів лише до 22:00.

Обговорювали в облдержадміністрації і наслідки нещодавніх паводків у нашій області. Зауважили, що зараз голова обласної держадміністрації у Києві, аби врегулювати питання державної компенсації.

Перший заступник голови Тернопільської ОДА Ігор Дем’янчук зауважив, що в більшості випадків збитки вже порахували. Відповідно, тепер чекають на рішення уряду та виділення коштів.

Йдеться не лише про компенсацію, додає Ігор Демянчук, але й про кошти на будівництво і ремонт гідротехнічних об’єктів, які унеможливлять підтоплення населених пунктів  у майбутньому.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , , ,