05.05.2024

Конкурс малюнків “‎Квітковий Тернопіль”‎: як діти серцем бачать рідне місто

Креатор буд

Яскраві барви та пейзажі за межами людської уяви – так діти бачать рідне місто. Конкурс малюнків «Квітковий Тернопіль» вперше проводять для дітей шкільного віку. Організатори отримали 65 робіт. П’ять професійних членів комісії обирають кращі у першому етапі. Другий етап – онлайн-голосування.

Голова Тернопільського осередку “Асоціація жінок України «Дія»‎”Ольга Шахін – одна із членів журі, каже, що обирала фаворита серцем. Жінка асоціює себе із героїнею на полотні, яке показує нашій знімальній групі. Пані Ольга переконана – за допомогою яскравих кольорів дитина демонструє, що усі мрії здійснюються. Додає, вибрати переможців – нелегко, адже всі картини маленьких художників яскраві та душевні, і видно, що дітки старалися.

Інші члени журі кажуть, що їх підкорило неординарне бачення та поєднання різних стилів в одній роботі. Оцінювали малюнки не з професійної точки зору, адже ідея конкурсу – показати Тернопіль дитячими очима, зазначає Наталя Орищак – членкиня Тернопільського осередку “Асоціація жінок України «Дія»‎”.

А заслужений художник України та член ГО “Євген Удін і компанія” Євген Удін зауважує, що тільки діти можуть сприймати Тернопіль отаким святковим – з озером, парком і веселою райдугою квітів.

Організатори кажуть, що у зв’язку із початком карантину не провели голосування раніше. Та все ж  запевняють, що заохочувальні призи отримають усі. Власниця квіткової мережі у Тернополі Іванна Бойко, розповіла і про головні нагороди. За перше місце – фотосесія, нагороджує «Квітоцентр», друге місце – тисяча гривень, третє місце – п’ятсот гривень.

В. о. директора комунально-методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу Галина Федун каже, що досвід показує – найменша мотивація, найменше заохочення, те, що дитина побачить, що її роботу оцінили, проаналізували – велике заохочення для дитини.

Незабаром для усіх учасників конкурсу організують святкове нагородження, але поки що точна дата не відома.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , ,