30.04.2024

Кліп на пісню “Червона рута” у виконанні Тернопільського військового оркестру буде в колекції музею Володимира Івасюка

Креатор буд

Тернопільські військові музиканти долучились до Всеукраїнського челенджу #Червонарута50challenge. Зняли відеокліп, зіграли в аранжуванні нашого земляка Михайла Віятика і таким чином, кажуть – продовжили життя пісні, за першими нотами якої впізнають Івасюка.

2 тижні підготовки: репетиції, обдумування сценарію і пошук локацій. Військові кажуть, до участі в челенджі підійшли відповідально, бо виконуючи цей хіт – треба тримати марку.

У репертуарі військового оркестру 44-ї артбригади десятки пісень. І кажуть – однією з перших вчились виконувати саме «Червону руту». Цей хіт завжди тепло сприймають на концертах та конкурсах усіх рівнів. Та наші військові зауважують, намагались зіграти так, щоб вирізнитись з-поміж інших звучанням.

Начальник Тернопільського військового оркестру Тарас Когут каже, що ця пісня має дуже багато інтерпретацій та обробок. Військові ж для себе обрали аранжуванні нашого земляка М. Віятика. Він, до речі, аранжування зробив спеціально з цієї нагоди.

Саме «Червона рута» є основою челенджу, бо у 2020-му їй виповнилось 50 років. Пісня стала візитівкою нашої країни, її знають та виконують в усьому світі, до того ж, навіть сучасні відомі артисти.

У флешмобі, зауважимо, вже взяли участь артисти не лише з України, але і з США та Польщі.

За умовами челенджу, необхідно записати відео, розмістити його з #Червонарута50challenge, а також кинути виклик мінімум трьом виконавцям та колективам. Усі відео, зібрані за даним хештегом, будуть передані до колекції музею Володимира Івасюка у Чернівцях.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,