01.05.2024

Кава та їжа з собою: тернопільські заклади громадського харчування поступово виходять із карантину

Ваша реклама

Кава, їжа швидкого приготування та ресторанні страви з собою. З 5-го травня деяким підприємствам у Тернополі дозволили відновити свою роботу, за умови дотримання правил карантину.

До прикладу, у кав’ярні на Театральному майдані хоч і не людно, та вже відчувається аромат кави та свіжої випічки. Працівниця Вікторія розповідає, під час карантину бракувало звичного робочого ритму.

Для того, аби заклад працював, тут дотримуються необхідних  умов: дезінфектор для рук, засоби індивідуального захисту у покупців та продавців, й не більше двох людей в приміщенні. Керівництво більшості закладів запевняє, це для них не в новинку, адже завжди дотримувались правил гігієни, оскільки працюють у сфері харчування.

Фаст-фуди теж уже працюють. Власник мережі тернопільських закладів швидкого приготування їжі каже, відновлюють роботу поступово, аби забезпечити усі належні, безпечні для клієнтів, умови.

Сьогодні у міській раді відбулась чергове обговорення про відкриття певних установ. Підприємці та директори висловили свої пропозиції та поділились власними напрацюваннями. Міський голова Тернополя наголосив, із карантину усі установи та підприємства міста повинні виходити поступово. Тому, наразі деякі пропозиції лише розглядають та очікують на відповідну постанову Кабінету Міністрів.

До слова, тернопільські продовольчі ринки, а саме: центральний, поблизу Оріону та на вулиці Шептицького – зможуть відновити свою роботу з 13 травня.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,