29.03.2024

Карантин вихідного дня: Тернопіль продовжить працювати

Креатор буд

Міський голова сьогодні офіційно заявив про те, що карантину вихідного дня у Тернополі не буде.

Сергій Надал каже, консультувалися із представниками бізнесу, економістами та медиками і дійшли висновку, що карантин вихідного дня не вплине на зменшення захворюваності, натомість завдасть місту суттєвих збитків, адже надходження до бюджету зменшаться, а видатки – ні.

Підприємці все ж мають суворо дотримуватися карантинних заходів, які запровадили у Міністерстві охорони здоров’я. Тобто, це обов’язкове носіння масок, наявність санітайзерів, регулярні прибирання приміщень, забезпечення облаштування окремих входів та виходів і решти рекомендацій. Крім того, посилено працюватимуть правоохоронці. Та міський голова наголосив, що перевірки мають бути виключно щодо дотримання карантинних обмежень, а не за, власне, роботу.

Підприємець ресторанного бізнесу Тарас Ковальчук запевнив, що вимог дотримуються і продовжуватимуть це робити.

Підприємці кажуть, радіють, що міська влада їх підтримує. Більшість ФОПів ще відчувають наслідки весняного закриття, ще одного – не витримають. Тим паче, видатки нікуди не дінуться – оренда, податки, зарплата працівникам.

Таким чином у Тернополі більшість підприємців планують працювати і в суботу, і в неділю, дотримуючись санітарних норм. Як на це реагуватимуть правоохоронні органи важко сказати, адже вони керуються зовсім іншими нормами. Та підприємці не планують здаватися і, кажуть, продовжать відстоювати свої права.

Зокрема, голова ГО “Підприємці Галичини” Ольга Шахін зазначила, що учасники організації звертаються в Київський окружний адміністративний суд та хочуть оскаржити постанову №641, у зв’язку із тим, що вийшли зміни до неї.



Джерело | Т1 Новини

Мітки: , , ,